Millainen olisi sinun kirkkosi?

Seurakuntavaalit pidetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit toimitetaan nelj√§n vuoden v√§lein. Marraskuussa valitaan 400 seurakuntaan yhteens√§ noin 9000 uutta luottamushenkil√∂√§. He p√§√§tt√§v√§t mm. siit√§, keit√§ valitaan seurakunnan ty√∂ntekij√∂iksi, mink√§laisia kerhoja pidet√§√§n ja keit√§ autetaan ‚Äď miss√§ ja miten.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Seurakuntien luottamushenkilöt suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa.
Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan/seurakuntayhtymän toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista.

Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi

- seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista
- rakennushankkeista
- avustuksista
- monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista.
- seurakunnan toiminnan painotuksista
- seurakunnan tilojen käytöstä

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Minkälainen on sinun kirkkosi?

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenik√§isi√§, erilaisissa el√§m√§ntilanteissa olevia luottamushenkil√∂it√§ eri aloilta. √Ą√§nest√§minen on hyv√§ tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin.

Ennakko√§√§nestysaika on 6.‚Äď10.11.2018 ja varsinainen vaalip√§iv√§ on 18.11.2018.

Tutustu Kokoomuksen seurakuntavaaliohjelmaan T√ĄST√Ą

 

Millainen olisi sinun kirkkosi - Varkauden Kokoomus.PNG

¬ę Takaisin